Hållbarhet

Vi jobbar enbart med helt klimatneutrala leverantörer som bidrar till miljö- och klimatskyddande projekt.

Det gröna tänket är genomgående i allt från val av chokladproducenter och förpackningsmaterial till att i största möjliga mån använda grön el och att skydda regnskogsområden. Vi har valt europeiska leverantörer för att göra transporterna så korta som möjligt.

Klimatneutrala och återvinningsbara förpackningar

Alla våra chokladkalendrar har klimatneutrala ytterförpackningar. De allra flesta är gjorda av FSC-certifierad kartong, och några kan väljas med gräspapper, som har ett betydligt lägre CO2-värde.

Innerförpackningar

Det finns några olika varianter av innerförpackningar, och alla är antingen återvinningsbara eller komposterbara.

  • Våra genomskinliga innerförpackningar av plast är tillverkade av återvunnet material och kan återvinnas igen till 100 procent.
  • Vi erbjuder även vita innerförpackningar gjorda av komposterbar plast, som är baserade på förnybara material som vegetabilisk stärkelse från sockerrör.
  • Våra ekologiska innerförpackningar av vitt papper är gjorda av enbart pappersfiber, vatten och industriell stärkelse. Dessa kan återvinnas som papper.
  • Innerförpackningarna av kartong återvinns som papper, men är även biologiskt nedbrytbara.

Miljömärkningar

Chokladen i kalendrarna kommer från olika producenter, och många av dem är certifierade enligt Fairtrade, Rainforest Alliance och Cocoa & Forests Initiative, för att skydda såväl miljön som arbetarna i producentledet. För att se om just kalendern du har valt har en miljömärkning, titta på produktsidan.